Външни ролетни щори

Ролетните щори са отлично средство за предпазване на дома от слънце, шум, прах, дъжд и крадци. 

Външните ролетни щори изпълняват отлично следните функции - слънцезащита през лятото и допълнителна термоизолация през зимата.

Охранителна функция - прозорец със спусната ролетна щора е много по-труден за взломяване. Ролетните щори не могат да се вдигнат от вън и могат да се заключват от вътре. Самата щора може за се свърже със СОТ и алармата да се задейства още преди престъпниците за са стигнали до прозореца. Нещо, което в нашия опит се доказа като непреодолимо препятствие.

 Предпазва дограмата и жилището от шум, прах, силен вятър и проливен дъжд.

Предлагат се в 20 цвята както и различни дървесни декори .

Управлението е чрез плосък или кръгъл шнур, манивела или мотор, мотора може да е с бутон или с дистанционно управление. Ламелите са алуминиеви, вътре пълни с изолационен материал - пенополиуретан.

Интегрираните щори могат да се монтират само едновременно с PVC или Алуминиева дограма. В кутията на интегрираната щора може да се вгради и ролетна противонасекомна мрежа - комарник.

Кутията, в която се навиват ламелите може да е интегрирана над дограмата - PVC интегрирана щора, или да е алуминиева - закрепена външно на дограмата или на фасадата.

Кутията е с размер около 150х150мм, за щора с височина до 2400мм.

 Когато се изпълняват електрически щори - един мотор консумира около 200W, за окабеляване са необходими до щората да достигат кабел 4 х 1.5мм (фаза-ход нагоре, фаза-ход надолу, нула и земя).

Повече снимки на изработени от нас външни ролетни щори можете да разгледате тук.

Галерия