Външни ламелни щори

Ламелите могат не само да се вдигат и спускат, но и се завъртат, така че пропускат много светлина, като същевременно пазят от прякото слънчево греене. Предлагат се електрически външни щори с мотори и дистанционно управление. 

Ламелните щори са резултат от най-новите разработки за ергономичност, икономия на енергия и комфорт на помещенията в сградата на 21 век. Ламелните щори служат основно за  слънцезащита  през деня и за визуална защита през ноща. Според формата на ламелите се разделят на два вида "С" и "Z". И двата вида отразяват слъневите лъчи към тавана на помещенията като по този начин светината се разпределя равномерно без да пречи при работа с монитори и без да нагрява и поврежда повърхностите.

Същевременно те задържат топлината извън сградата. Регулирането въртенето  на ламелите позволява светлината да се пропуска точно колкото е необходимо. Така се реализират сериозни икономии на енергия от климатиците и от осветлението. Поради ниското си тегло тези щори могат да бъдат с размери до 16м2. Управлението им е ръчно с манивела или с електромотор. Може да се изгради и цялостна система с електрозадвижване, управление от една точка или дистанционно управление. Възможно е свързване с различни датчици за слънце, вятър или с таймер за почасово програмиране на движението. Възможно е дори дистанционно управление през интернет.

За повече снимки, моля, посетете галерията с наши обекти ТУК.

Галерия