Шест камерна ПВЦ дограма GEALAN STV от Братя Градеви

Statische-Trocken-Verglasung или Статично Сухо Остъкляване - Най-новото при ПВЦ дограмите.Методът на остъкляване посредством лепене се взаимства за ПВЦ прозорците от авио и автомобилната индустрия. За разлика от по-стари разработки използващи течни лепила, STV технологията е "суха" използва се специална двойнозалепяща лента,катоПВЦ профилите се доставят заводски облепени с нея. 


Методът на остъкляване посредством лепене се взаимства за ПВЦ прозорците от авио и автомобилната индустрия. За разлика от по-стари разработки използващи течни лепила, STV технологията е "суха" използва се специална двойнозалепяща лента,като профилите се доставят заводски облепени с нея.Това позволява остъкляването да се извършва без пробеми практически във всякакви условия.

Какви са предимствата на остъкляването чрез лепене? 

По-добра статика- залепянето на крилото към стъклопакета позволява да се изпълняват отваряеми крила с размери 150*150 или 110 *230 см. дори без използването на метална армировка. Когато се използва армиращия профил могат да се изпълнят и още по-големи крила.

По-добра изолация-липсата на метал в крилата не позволява образуването на термичен мост и веднага изолацията се подобрява с 0.2 W/m2K за Uf. Пропускането на шум, прах и вода също се редуцира.

Надежност - Залепените крила не могат да"поддават" те практически не променят своята геометрия и имат нужда много по-рядко от регулиране и напасване в сравнение със стандартно  остъклените с ПВЦ подложки крила. Нежеланото отваряне от вън на такъв прозорец е много по-трудно спрямо стандартния. Дограмите на Гелан се предлагат от Братя Градеви с европейски знак за безопасност CE и декларация за съответствие. GEALAN werk е част от групата на VEKA AG с годишен оборот от над един милиард евро.

Вижте кратък клип за процеса на остъкляване чрез лепене- http://www.youtube.com/watch?v=F58qcci-EVo

Повече снимки на наши обекти можете да видите ТУК.

Галерия