HST-плъзгане с повдигане

Плъзгаща се дограма за врати и прозорци с перфектна термоизолация и много дълъг живот -подходящи да екстремно натоварване и големи размери. 

Това са плъзгащо-повдигащи се дограми извесни като тип HST  (или SLD-"SLIDE-LIFT DOORS"). Израбтени са от масивни алуминиеви профили с прекъснат термомост. Крилата се плъзгат по релси от неръждаема стомана, а всички уплътнения са от EPDM - вид полимер с много дълъг живот и здравина. Плъзгащите и заключващите механизми са от G-U водещ немски производител в областа на обкова за прозорци и врати. Системата има сертификати от IFT Rosenheim за термоизолация и защита от взлом валидни в целия свят.

Тези плъзгащи врати се препоръчват за там където има високо натоварване - често отваряне и затваряне, силно слъчево греене, проливни дъждове, бурен вятър. Подходящи са за сгради обърнати към морето, където дограмата трябва да е винаги клас А. Тежестта на едно крило може да стигне до 200кг а размера до 2м х 2,8 м. В това отношение нито една друга система не може да се сравни с HST. 

Използват се за ресторанти, хотелски стаи и частни домове, особено за големи "Френски" прозорци - от стена до стена и от пода до тавана.

Системата позволява отваряне на половината светъл отвор, на две трети или на  целия отвор, когато се вратата се плъзга покрай стена.

Може да се окомплектова с плъзгащи мрежи против насекоми, плъзгащи капаци за прозорци или ролетни щори. Покритието на профилите е полимерно-прахово. Възможни са всички цветове от RAL гамата, множество дървесни декори - златен дъб, венге, орех, металици и други специални цветове.

Галерия